Youssef El Jebli viert zijn treffer

De Graafschap en ADO Den Haag houden elkaar in evenwicht (1-1)

De Graafschap heeft in de strijd tegen degradatie een punt gepakt in een matig thuisduel met ADO Den Haag. Youssef El Jebli zorgde tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker voor de thuisploeg.

De Graafschap blijft op de ranglijst steken op de voorlaatste plaats. Het verschil met hekkensluiter NAC Breda is nu vijf punten. ADO had het linkerrijtje kunnen betreden, maar stijgt slechts een plaatsje en staat nu elfde.

ADO startte furieus aan het duel. Binnen een halve minuut noteerde Abdenasser El Khayati een grote kans, maar hij stuitte op De Graafschap-doelman Hidde Jurjus. Na ruim een kwartier spelen had Sheraldo Becker de 1-0 op zijn schoen, maar de buitenspeler schoot oog in oog met Jurjus hoog over.

Dompers

Nadat Thomas Necid (opnieuw redding Jurjus) en Giovanni Troupée (levensgrote kans voor open doel) hadden gefaald, bleef Becker even later wel koel. Hij werd goed diep gestuurd door El Khayati en rondde bekwaam af met links: 0-1.

Kort daarna kreeg De Graafschap, dat al tien punten pakte na de winterstop, opnieuw een domper te verwerken. Zowel Charlison Benschop als Jurjus moesten het veld met vermoedelijk hamstringblessures verlaten.

Sheraldo Becker juicht na zijn 1-0 tegen De Graafschap

De thuisploeg zat geen moment in de wedstrijd: aanvallend bakte het er niets van en verdedigend ging er van alles mis. Na rust liet De Graafschap echter meer van zich horen. Azor Matusiwa kreeg de grootste kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder miste van dichtbij.

Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van ADO, maar tot echt grote kansen voor De Graafschap leidde het niet. Sterker, ADO-speler Danny Bakker zorgde bijna voor de beslissing, maar zijn pegel spatte uiteen op de lat.

In de tegenaanval sloeg de thuisploeg juist toe. Youssef El Jebli verraste ADO-doelman Robert Zwinkels met een schot vanuit de tweede lijn en zorgde voor een punt voor de Doetinchemmers.