Joost Luiten
NOS Sport

Luiten houdt goede vorm vast met elfde plaats in Oman

Joost Luiten heeft zijn goede vorm van de laatste tijd vastgehouden op de eerste dag van het Oman Open. De Nederlandse golfer staat na de eerste ronde op een gedeelde elfde plaats met een score van 69 (-3). Luiten heeft een achterstand van drie slagen op koploper Kurt Kitayama uit de VS.

Luiten won het toernooi vorig jaar en is van de 144 deelnemers in het sultanaat de hoogst geklasseerde speler op de wereldranglijst. Daarnaast is Luiten behoorlijk in vorm, getuige de derde, zesde en tiende plaats die hij eerder dit jaar behaalde.

De 33-jarige Luiten begon zijn ronde met een bogey, maar herstelde zich met vijf birdies. Na een bogey op de zeventiende hole zakte hij weliswaar uit de topvijf, maar de verschillen bovenin zijn klein.

Jetlag

Luiten was tevreden met zijn score, zeker omdat hij eerder deze week nog in Mexico op de baan stond en met een jetlag kampt. "Ik ben 24 uur onderweg geweest van Mexico naar Oman en het tijdverschil is tien uur", aldus Luiten. "Het is altijd afwachten hoe je zo'n reis en de jetlag verwerkt, maar ik moet zeggen dat ik me redelijk fit voelde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl