Lionel Messi springt in de armen van Ousmane Dembélé

50ste hattrick Messi voorkomt puntenverlies Barcelona

Een opnieuw weergaloze Lionel Messi heeft FC Barcelona in het uitduel met Sevilla de zege bezorgd. Hij scoorde drie keer en de ene treffer van de Argentijn was nog mooier dan de andere. De koploper in Spanje kwam dankzij Messi twee keer terug van een achterstand en won uiteindelijk met 4-2.

Barcelona heeft nu tien punten voorsprong op Atlético Madrid, dat zondag Villarreal ontvangt. Real Madrid, derde op twaalf punten van Barcelona, speelt dan tegen Levante.

Stand

Barcelona 25-57 (65-25)
Atlético Madrid 24-47 (34-17)
Real Madrid 24-45 (41-29)
Getafe CF 25-39 (32-22)
Sevilla 25-37 (40-32)

Jesús Navas zette Sevilla op 1-0 uit een mede door Quincy Promes opgezette counter. Messi maakte met een schitterende halve omhaal gelijk, voordat Gabriel Mercado de thuisploeg nog eens op voorsprong zette.

Na slecht wegwerken van doelman Tomás Vacklik schoot Messi (met rechts) de bal vanaf de rand van de zestien in de bovenhoek. Dat was zijn 35ste treffer in 35 duels met Sevilla en daar bleef het niet bij, want vijf minuten voor tijd maakte hij met een stiftje zijn derde van de wedstrijd.

Het was de vijftigste hattrick uit zijn loopbaan. Messi gaf in de blessuretijd ook nog een fraaie assist op Luis Suárez, die de bal over doelman Vacklik wipte voor de 4-2.