Manchester United kegelt titelhouder Chelsea uit FA Cup

Pogba leidt Manchester United langs Chelsea in FA Cup

Manchester United heeft zich ten koste van Chelsea verzekerd van een plek in kwartfinales van de FA Cup. United versloeg de titelhouder op Stamford Bridge, de thuisbasis van Chelsea, met 2-0.

Beide goals werden voor rust gemaakt. Ander Herrera kopte United na een half uur op voorsprong en vlak voor rust was ook Paul Pogba trefzeker met het hoofd.

Juan Mata en Paul Pogba

Van Persie

Op 28 oktober 2012 wist Manchester United voor het laatst te winnen bij Chelsea. Destijds werd het, mede dankzij een goal van Robin van Persie, 3-2 voor United.

United revancheerde zich voor de nederlaag in de Champions League tegen Paris Saint-Germain (0-2). De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjær verloor in eigen land voor het laatst op 16 december. Destijds was Liverpool met 3-1 te sterk.

De vier kwartfinales:

Millwall - Brighton & Hove Albion
Wolverhampton Wanderers - Manchester United
Watford - Crystal Palace
Swansea City - Manchester City

Chelsea maakt juist een lastige periode door. Het verloor half januari met 2-0 van Arsenal, anderhalve week later met liefst 4-0 van AFC Bournemouth en blameerde zich vorig weekend met een 6-0 nederlaag tegen Manchester City.

Het elftal van Maurizio Sarri staat in de Premier League op de zesde plek met liefst vijftien punten achterstand op Manchester City.

League Cup

Zondag treedt Chelsea aan in de finale van de League Cup. Daarin is Manchester City weer de tegenstander.