Martin Ødegaard en Mohammed Dauda

Vitesse houdt tegen Willem II wel stand in de blessuretijd

Vitesse heeft zijn tweede zege binnen na de winterstop. Het won thuis met 3-2 van Willem II, maar eenvoudig ging het niet.

Vitesse opende al snel de score: Bryan Linssen kopte raak uit een voorzet van Max Clark. Daarna ontspon zich een rommelig gevecht tussen de twee ploegen, met een wat dreigender Vitesse. Linssen was nog dicht bij de 2-0, maar nu kopte hij naast.

Mohammed Dauda en opnieuw Linssen misten kort na de rust een grote kans op een doelpunt voor Vitesse, maar de verdiende 2-0 viel toch: Martin Ødegaard scoorde met een van richting veranderd schot.

Alexander Isak deed daarna met een frommelgoal wat terug. De bezoekers drongen vervolgens aan, maar de kansen waren voor Vitesse en Clark scoorde uit de draai.

Een goal uit de rebound van Vangelis Pavlidis zorgde nog voor een spannende slotfase, niet de specialiteit van Vitesse de afgelopen weken.

Drie weken op rij werden er punten verspeeld na een tegengoal in de blessuretijd, maar ditmaal hield de ploeg van Leonid Sloetski wel stand.