De spelers van AZ vieren de 1-0 van Til

AZ verslaat ook VVV, keeper Bizot houdt zijn doel nog altijd schoon

AZ heeft ook zijn vijfde competitiewedstrijd van 2019 gewonnen zonder tegendoelpunt. De Alkmaarders versloegen VVV-Venlo met 3-0.

Guus Til, Calvin Stengs en Mats Seuntjens maakten de doelpunten voor AZ, dat in januari overigens ook in de KNVB-beker een zege boekte waarbij keeper Marco Bizot zijn doel schoonhield.

De Alkmaarders hoefden niet geweldig te spelen om met een 2-0 voorsprong de rust in te gaan. Aan beide treffers ging Limburgs geklungel vooraf. Til vond oog in oog met VVV-doelman Lars Unnerstall de bovenhoek en Stengs schoot raak via VVV'er Nils Röseler.

Unnerstall voorkomt grotere score

VVV beet gaandeweg wel beter van zich af en leek die lijn in de tweede helft voort te zetten, maar plots versnelde AZ en schoot Mats Seuntjes raak. Til had toen al de paal geraakt.

Dat het bij drie doelpunten voor AZ bleef, was te danken aan Unnerstall. Hij reageerde in de slotfase knap op meerdere schoten op zijn doel.

Dankzij de overwinning is het gat van AZ met nummer drie Feyenoord nog maar twee punten, maar de Rotterdammers komen zondag nog in actie tegen FC Groningen.