In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Penningmeester vrijwilligersclubs verduistert 100.000 euro

Een man die tot voor kort penningmeester was van diverse maatschappelijke organisaties heeft meer dan 100.000 euro weggesluisd. Dat bevestigen meerdere bronnen aan NH Nieuws.

De gedupeerde organisaties zijn de Oranjevereniging Santpoort, RTV Seaport en de Rotary Velsen. De Velsenaar (56) heeft meerdere jaren gefraudeerd, zegt de advocaat van de organisaties, Michel Moeijes.

Kas leeg

De zaak kwam eind vorig jaar aan het rollen toen de vrijwilligersorganisaties merkten dat de kas plotseling leeg was. De penningmeester kwam als verdachte in beeld toen er 'dubieuze overboekingen' werden geconstateerd, vertelt Moeijes.

De penningmeester maakte volgens de advocaat onder meer bedragen over naar zijn eigen bedrijf en nam contant geld op. "Het gaat om een zeer fors bedrag."

Beperkt terugbetaald

Bij twee van de drie organisaties is de hoogte van het bedrag vastgesteld. Bij de derde loopt het onderzoek nog. Het gaat in totaal sowieso om meer dan 100.000 euro, "maar dat bedrag kan nog verder oplopen."

Op verzoek van de Oranjevereniging, RTV Seaport en de Rotary bereidt Moeijes een uitgebreide aangifte voor. De verdachte uit Velsen heeft "de intentie" zoveel mogelijk terug te betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl