Jacqueline Govaert tijdens een optreden met Di-rect en Typhoon vorig jaar
NOS NieuwsAangepast

Krezip komt weer samen voor Pinkpop

Fans van Krezip waren sinds gisteren al in alle staten door een aftelklok op een roze achtergrond op de website van de voormalige band, maar nu is het bevestigd: Krezip maakt een comeback op Pinkpop.

"10 jaar na ons afscheid gaan we het nog één keer doen!", schrijft de band op de website. Na het optreden op Pinkpop geeft Krezip op 26 oktober ook nog een eenmalig concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

De aankondiging op de site van Krezip:

Veronica-dj Giel Beelen ontfutselde vanochtend al het nieuws bij een insider.

In zijn Ochtendshow belde Beelen met Joost Speelman, de ex van een bandlid van Krezip. En die praatte zijn mond voorbij. "Jeetje, wat een verhaal hè", zei Speelman. "Ze gaan weer spelen."

Voor Krezip, met leadzangeres Jacqueline Govaert, is Pinkpop geen onbekende. De band beleefde daar in 2000 zijn doorbraak met het nummer I would stay. In de jaren erna stond de band er nog vier keer op het podium, onder meer als vervanger van Amy Winehouse en Depeche Mode. Ook volgden hits als All my life en Out of my bed.

In oktober 2008 maakte de band bekend na twaalf jaar uit elkaar te gaan. Het laatste optreden was in juni 2009 in de Heineken Music Hall. Hun allerlaatste single was Sweet goodbyes. Daarna begon Govaert aan een solocarrière.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl