Kieran Trippier baalt in het duel met Crystal Palace
NOS VoetbalAangepast

Spurs ook ten onder in FA Cup, Chelsea wint wel

Het is niet de week van Tottenham Hotspur. De club werd donderdagavond door Chelsea uitgeschakeld in de halve finales van de League Cup en ligt nu ook uit de FA Cup, het belangrijkere Engelse bekertoernooi. Crystal Palace was in de vierde ronde met 2-0 te sterk.

Coach Mauricio Pochettino was blikvangers Harry Kane en Dele Alli al kwijt met blessures en had smaakmaker Heung-min Son moeten afstaan aan de Azië Cup. Toch koos hij ervoor om belangrijke spelers als Christian Eriksen en Toby Alderweireld rust te gunnen.

Opvallende doelpuntenmaker

De eindstand stond al in de rust op het scorebord. Connor Wickham, die na een lange blessure voor het eerst in 792 dagen weer in de basis stond, opende de score. Androw Townsend (ex-Spurs) maakte er vanaf de stip 2-0 van.

In de tweede helft hield de nummer de nummer veertien van de Premier League stand tegen de nummer drie van de Engelse competitie. Patrick van Aanholt speelde namens Palace de gehele negentig minuten mee. Jairo Riedewald bleef op de bank.

Chelsea verzaakt niet

Chelsea maakte op eigen veld geen fout tegen Sheffield Wednesday en bereikte door een 3-0 overwinning de laatste zestien. De Braziliaan Willian maakte twee goals en ook Callum Hudson-Odoi scoorde.

César Azpilicueta en Willian

De vierde ronde van het Engelse bekertoernooi staat bol van de verrassingen. De grootste stunt kwam van FC Wimbledon. De hekkensluiter van League One (derde niveau) versloeg Premier League-club West Ham United met 4-2.

Ook Everton werd uit het toernooi gekegeld door een club van een lager niveau. Op The Den ('het hol'), zoals het stadion van Millwall in Zuidoost-Londen heet, verloor het elftal uit Liverpool met 3-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl