In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Kerken in Westervoort beklad met 'Ora pro nobis, Lucifer'

  • Omroep Gelderland
  • Politie Westervoort
  • Politie Westervoort
  • Politie Westervoort

Onbekenden hebben afgelopen weekend in het Gelderse Westervoort ramen ingegooid bij twee kerken en de gebouwen beklad.

Het gaat om de protestantse en de katholieke kerk aan de Dorpsstraat van Westervoort. Er zijn enkele ramen vernield en op de deuren en muren zijn graffititeksten gespoten. Er staat onder meer "Ora pro nobis, Lucifer", wat "Bid voor ons, Lucifer" betekent en "Fuck God".

Geschrokken

Predikant Arjen Hiemstra van de protestantse kerk noemt het zorgelijk. "Deze mensen weten waar ze het over hebben met deze anti-christelijke tekst. Ik weet in wat voor een wereld we leven en dat onverdraagzaamheid bestaat, maar deze mensen zijn werkelijk het spoor bijster", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Ook bij de katholieke kerk zijn ze aangedaan. "We zijn allemaal enorm geschrokken door de teksten", zegt pastoor Phan Ta. Met aceton is geprobeerd de teksten te verwijderen. "Het is nog een beetje te lezen, maar we hebben de schade zoveel mogelijk beperkt." Beide kerken hebben de verzekering ingeschakeld.

De politie denkt dat de vernielingen in de nacht van zaterdag op zondag zijn aangericht. Er wordt gezocht naar getuigen.

Advertentie via Ster.nl