NOS Voetbal

Van Bommel: 'We moeten onszelf voor de kop slaan'

Van Bommel: 'We verzuimden om 0-3 te maken'

PSV-trainer Mark van Bommel verwijt zijn team dat het na een 2-0 voorsprong te hebben genomen, er niet in slaagde de score tegen FC Emmen op te voeren. "We moeten ons voor onze kop slaan dat we geen 3-0 maken", zei hij na het verrassende 2-2 gelijkspel op De Oude Meerdijk.

"Dit moeten we onszelf verwijten. Tot de 2-1 hebben we totale controle", aldus Van Bommel. "Er was niet veel aan de hand, maar in blessuretijd bij de vrije trap viel de bal (voor Emmen, red.) net goed. We hadden verder afstand moeten nemen, dat is onze eigen schuld."

Van Bommel wilde het tweede puntenverlies van PSV in dit eredivisieseizoen niet aan individuele spelers toeschrijven. "Ik ben niet boos of teleurgesteld, maar we blijven wel kritisch."

Ongeloof bij Ajax na gelijkspel PSV in Emmen: 'Nooit!?'

Verdediger Nick Viergever vond dat PSV in de slotfase niet thuis gaf. "In het laatste kwartier halen we ons niveau niet en geven we het weg. We waren juist goed aan de bal en vergaten onszelf te belonen. Emmen creëerde helemaal geen kansen."

Bevreesd dat het gelijkspel zal doorwerken op de spelersgroep, is Viergever niet. "We weten dat we een mentaal sterke groep hebben, maar we moeten wel de punten pakken."

Viergever: 'Laatste kwartier halen we ons niveau niet'

Nicklas Pedersen was met twee goals andermaal de talisman van Emmen. De Deen hielp de ploeg in december tegen FC Groningen met twee goals in de slotfase aan de zege (1-2).

"Alles kan in voetbal. We hebben als team gevochten en hadden een goede spirit. We hebben een goede wedstrijd gespeeld", stelde de aanvaller koeltjes vast.

FC Emmen-trainer Dick Lukkien was vooral blij dat Emmen weinig kansen had weggegeven. "Dit voelt als een overwinning", zei de coach. "PSV kreeg niet veel kansen. Dat verdient een compliment aan mijn jongens. Na de pauze hebben de schroom van ons afgegooid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl