Fabian Serrarens viert de eerste van zijn drie treffers tegen Fortuna

De Graafschap verrast met grote zege op Fortuna

Hekkensluiter De Graafschap heeft in eigen huis opvallend simpel een ruime zege geboekt op Fortuna Sittard: 5-1. De ploeg van trainer Henk de Jong komt daarmee op vijftien punten, evenveel als nummer zeventien NAC Breda.

De thuisploeg speelde in de eerste helft fel, zocht de aanval en werd rijkelijk beloond. Vrijgelaten schoot Fabian Serrarens fraai raak en even later liet hij op aangeven van Delano Burgzorg doelman Koselev opnieuw kansloos.

De Graafschap denderde door en vlak voor rust knalde El Jebli een vrije trap prachtig achter doelman Alexei Koselev: 3-0.

De 4-0 leek na de rust een kwestie van tijd, maar plots kopte Ahmed El Messaoudi aan de overkant hard raak: 3-1. Het was de eerste Limburgse kans van de middag.

Maar De Graafschap ging rustig verder: Serrarens zorgde er met zijn derde treffer voor dat het thuispubliek niet zenuwachtig hoefde te worden en El Jebli schoot vanaf de rand van het strafschopgebied zijn tweede van de dag binnen.