De Rod Laver Arena in Melbourne, het centercourt van de Australian Open
NOS Sport

De sport van maandag bij de NOS

Het tennisjaar 2019 is vannacht opgeschakeld naar de hoogste versnelling met de start van het eerste grandslamtoernooi: de Australian Open. Met op dag één direct Kiki Bertens en Robin Haase in actie.

Een samenvatting van de eerste speldag in Melbourne zie je in het Lunchjournaal om 13.10 uur op NPO 1 en in het Sportjournaal, om 18.45 uur op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

NBA-speler vreest voor zijn leven

In Nieuwsuur (22.30 uur, NPO 2) een reportage over NBA-basketballer Enes Kanter. De Turkse center van New York Knicks reist niet met zijn ploeg af naar Londen, omdat hij vreest voor zijn leven.

Kanter is een uitgesproken tegenstander van de Turkse president Erdogan, wat hem op "steeds meer" doodsbedreigingen van diens aanhangers komt te staan.

New York Knick-center Enes Kanter is een uitgesproken tegenstander van de Turkse president Erdogan

We bezoeken de nieuwjaarsreceptie van PSV. Wat brengt 2019 voor de Eindhovenaren? In het Sportjournaal volgt een verslag.

Sportforum

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken (21.30 uur, NPO Radio 1) schuiven deze week voormalig shorttracker en toernooidirecteur van de EK shorttrack Cees Juffermans, schaatsanalist Erben Wennemars en voetbalcommentator Leo Driessen aan.

De uitzendingen van maandag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl