Ocasio-Cortez bij het parlementsgebouw in Washington D.C.
NOS Nieuws

Jonge politica VS danst kritiek van zich af in veelbekeken Twittervideo

Het Amerikaanse parlementslid Alexandria Ocasio-Cortez heeft deze week veel bijval gekregen vanwege een dansfilmpje op Twitter. Ze reageerde met een eigen video op een grappige manier op de kritiek op sociale media.

De 29-jarige Democraat Ocasio-Cortez werd deze week beëdigd als de jongste vrouw ooit in het Congres. Een dag voor de ceremonie verscheen een filmpje uit haar studententijd op Twitter. Daarin doet ze een dansscène na uit de film The Breakfast Club.

In het bericht, dat miljoenen keren is bekeken, noemt een anonieme Twittergebruiker haar een "communistische betweter"en een "leeghoofd".

Persoonlijke aanvallen

De video is jaren geleden gemaakt en is waarschijnlijk nu weer bovengehaald om haar belachelijk te maken. Het is de zoveelste keer dat haar tegenstanders haar persoonlijk aanvallen, schrijven Amerikaanse media.

Maar de manier waarop Ocasio-Cortez reageerde, lijkt haar populariteit alleen maar goed te hebben gedaan. Ze plaatste op Twitter eerst de reactie: "You hate me coz you ain't me, fellas."

En gisteren kwam ze vervolgens ook zelf nog met een video, waarin ze een dansje doet bij haar nieuwe kantoor in het parlementsgebouw in Washington D.C.

Dat filmpje is inmiddels honderdduizenden keren bekeken en gedeeld. Ocasio-Cortez krijgt veel positieve reacties, onder anderen van de komiek Patton Oswalt en acteur Russell Crowe.

Ook actrice Ally Sheedy, die de rol van Allison Reynolds speelde in The Breakfast Club en het dansje als eerste deed, steunt de jonge parlementariër. "Ik houd ervan #teamAOC", schrijft ze op Twitter.

Op dat platform bijt Ocasio-Cortez ook zelf geregeld fel van zich af. Ze reageert er op kritiek, vaak uit Republikeinse hoek. Eerder werd de politica in conservatieve media bekritiseerd vanwege haar inkomen en de manier waarop ze zich kleedt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl