NOS NieuwsAangepast

Mexicaanse burgemeester twee uur na installatie gedood

De burgemeester van de Mexicaanse stad Tlaxiaco is nog geen twee uur na zijn installatie gedood. Alejandro Aparicio werd op straat beschoten en raakte zwaargewond. Hij overleed in het ziekenhuis. Vier anderen raakten gewond, onder wie twee lokale politici.

Volgens de politie voerden twee schutters de aanval uit. Een van hen zou zijn opgepakt. Wat het motief was voor de aanval, is niet bekend. De gouverneur van de zuidelijke deelstaat Oaxaca reageert geschokt op Twitter. Hij eist een grondig onderzoek.

Drugsgerelateerd

Politici in Mexico zijn vaker het slachtoffer van geweld. Van september 2017 tot augustus vorig jaar zijn er 175 politici vermoord, blijkt uit onderzoek.

Vaak werden de moorden gepleegd door drugscriminelen. Afgelopen zondag nog werd in de Mexicaanse stad Temixco een politica kort na haar installatie vermoord. Het motief is onbekend.

Mexico geldt als een van de onveiligste landen ter wereld. De afgelopen jaren werden er meer dan 20.000 moorden per jaar geregistreerd. Vorig jaar piekte het aantal op 29.000, het hoogste moordcijfer in decennia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl