NOS Sport

De sport van Nieuwjaarsdag bij de NOS

Het vuurwerk is gedoofd, de flessen zijn leeg en de oliebollen zijn op. Het nieuwe jaar is begonnen. En 2019 begint meteen al sportief met schansspringen, de NK marathonschaatsen én de finale van het WK darts.

Als iedereen een beetje is uitgeslapen, gaat de sportdag om 14.05 uur van start met het traditionele schansspringen in Garmisch-Partenkirchen. De tweede wedstrijd van het Vierschansentoernooi is live te zien op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app, met commentaar van Ayolt Kloosterboer.

Schansspringen en marathonschaatsen op Nieuwjaarsdag

Twee uur later hoef je als sportliefhebber nog steeds niet van de bank af, want na het schansspringen schakelen we meteen over naar de NK marathonschaatsen in Groningen. Vorig jaar werd dat een feestje voor de familie Schouten: Simon won bij de mannen, zijn zus Irene bij de vrouwen.

De vrouwen gaan om 16.00 uur van start. Commentator Herbert Dijkstra wordt bijgestaan door Annouk van der Weijden. De start van de mannen is om 17.30 uur, dan is Niels Mesu de co-commentator.

Finale WK darts

Om 21.00 uur richten we onze pijlen op Alexandra Palace in Londen, als Michael van Gerwen het in de finale van het WK darts opneemt tegen Michael Smith. Pakt Mighty Mike zijn derde wereldtitel of weet Bully Boy te verrassen?

Michael van Gerwen

Bij de NOS is de eindstrijd op de voet te volgen via een liveblog op NOS.nl en de NOS-app. Ook in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 word je op de hoogte gehouden van de dubbels en triples in Ally Pally.

Cultheld Polak

Verder trappen we het nieuwe jaar op de radio af met een mini-serie over culthelden uit de sport. Met vanavond als eerste held: oud-voetballer Sjaak Polak.

De uitzendingen van 1 januari

14.05 uur Studio Sport: schansspringen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
16.10 uur Studio Sport: NK marathonschaatsen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
21.00 uur Liveblog: finale WK darts NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl