Bale leidt Real Madrid naar finale wereldbeker voor clubs

Bale scoort drie keer voor Real in halve finale WK voor clubs

Gareth Bale was de gevierde man na de tweede halve finale op het WK voor clubs. Dankzij zijn drie goals won Real Madrid met 3-1 van het Japanse Kashima Antlers.

De Japanse ploeg kreeg de eerste kansen in Abu Dhabi, maar Real-keeper Thibaut Courtois redde twee keer en zag een indraaiende corner door drie Japanners gemist worden. Real nam halverwege de eerste helft de regie over en maakte eenvoudig het verschil.

Hattrick

Na een een-tweetje met Marcelo schoot Bale kort voor rust de 1-0 binnen. Hij schoof na de pauze ook de 2-0 binnen na geklungel van Shuto Yamamoto, Jung Seung-hyun en doelman Kwon Sun-tae. De Welshman kreeg kort na zijn derde goal, een poeier in de kruising, een applauswissel. Met een diagonaal schot redde Endo nog de Japanse eer.

In de finale speelt Real Madrid zaterdag tegen Al Ain, dat gisteren verrassend River Plate klopte in de andere halve finale. Voor Kashima Antlers rest de strijd om plaats drie tegen de Argentijnse club.