Ron Meulenkamp
NOS SportAangepast

Smith te sterk voor Meulenkamp, weer geen tweede WK-ronde voor De Graaf

Ron Meulenkamp is er bij het WK darts in Londen niet in geslaagd Michael Smith te verrassen. Hij boog in de tweede ronde met 3-1 voor de als tiende geplaatste Engelsman.

Smith werd in het verleden al drie keer door een Nederlander uitgeschakeld bij de mondiale titelstrijd (in 2012 door Co Stompé en in 2013 en 2016 door Raymond van Barneveld), maar in Meulenkamp verslikte hij zich niet, al leverde hij wel de derde set wel in.

In de vierde set brak Smith, die dit jaar de finale van de Premier League haalde en daarin verloor van Michael van Gerwen, zijn opponent door bullseye te gooien. Meulenbeek dacht een leg later de Brit na te doen, maar hij miste net, waarna Bully Boy de wedstrijd uitgooide.

Ook Whitlock eruit

Met zijn uitschakeling was Meulenkamp in goed gezelschap, want vlak voor hem sneuvelde ook Simon Whitlock in de tweede ronde.

De als achtste geplaatste Australiër, verliezend WK-finalist in 2008 (BDO) en 2010 (PDC), ging met 3-0 onderuit tegen de 33-jarige Engelsman Ryan Joyce, die aan zijn eerste seizoen bij de PDC bezig is.

Weer geen tweede ronde voor De Graaf

Eerder op de dag bleef Jeffrey de Graaf in de eerste ronde achter. Hij was voor de zesde keer aan een WK begonnen, maar werd net als de voorgaande vijf keer direct uitgeschakeld. De Filipijn Noel Malicdem won met 3-2.

Jeffrey de Graaf verliest in de eerste ronde van het WK darts

De Graaf begon zeer matig aan de wedstrijd, getuige zijn gemiddelde van 64 per beurt. Hij verloor de eerste set dan ook snel. De in Zweden woonachtige Nederlander herstelde zich in het vervolg en nam zelfs een voorsprong van 2-1 in sets.

Malicdem bleek scorend echter een stuk stabieler dan de Nederlander en won de laatste twee sets. De Graaf, nummer 62 van de wereld, wacht daardoor nog altijd op zijn eerste zege op een WK.

Debutant Nentjes ook snel uitgeschakeld

Ook voor debutant Geert Nentjes was het WK snel voorbij. Hij verloor kansloos met 3-0 van Engelsman Nathan Aspinall. De 20-jarige Urker oogde nerveus en kwam in de eerste set tot een gemiddelde van slechts 69 punten per beurt.

Nadat Nentjes ook de tweede set had verloren, gaf hij in de derde meer tegenstand. De Nederlander kreeg zelfs kansen om die set te winnen, maar hij wist de juiste dubbel niet te raken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl