Jamie Morrison blijft tot en met 2020 bondscoach van de Nederlandse volleybalvrouwen
NOS Sport

Morrison ziet potentie en blijft tot 2020 bondscoach volleybalsters

Jamie Morrison is ook de komende twee jaar bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. De 38-jarige Amerikaan is sinds 2017 in dienst bij de Nederlandse volleybalbond en veroverde in hetzelfde jaar zilver op het Europees kampioenschap.

Bij de wereldtitelstrijd in Japan leidde hij de volleybalsters dit jaar naar de vierde plek, de beste prestatie van Oranje op een WK. De komende twee jaar staan onder andere het EK 2019, het olympisch kwalificatietoernooi (dat Nederland zelf wil organiseren) en de Spelen van Tokio in 2020 op het programma.

"Ik ben extreem verheugd dat ik de reis met dit team naar de Olympische Spelen van 2020 mag vervolgen. We hebben een fantastische groep vrouwen die in staat is tot grote prestaties te komen. Het afgelopen WK was hiervan slechts het begin. Het is een grote eer dat ik dit team kan blijven leiden", laat Morrison weten.

Alberda technisch directeur tot Tokio 2020

Behalve Morrison tekende ook Joop Alberda een contract. Hij is tot en met de Olympische Spelen van 2020 de technisch directeur, een rol die hij tot nu toe als interim vervulde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl