Tom Dumoulin en Dafne Schippers
NOS Sport

Het Sportgala 2018: hoe, wat en waar?

Vanavond tegen de klok van tienen weten we wie de opvolgers zijn van Tom Dumoulin en Dafne Schippers, de Sportman en Sportvrouw van vorig jaar. Vanaf 20.33 uur zenden we live uit vanuit AFAS Live, de nieuwe locatie van het Sportgala.

Ruim anderhalf uur wordt er aandacht besteed aan het sportjaar 2018 en worden de hoofdrolspelers, de sporters en coaches, geëerd: van de gouden WK-medaille van Epke Zonderland tot aan de olympische titels van Kjeld Nuis en Jorien ter Mors, alle memorabele sportmomenten passeren de revue.

De presentatie is in handen van Tom Egbers en Dione de Graaff. Zij worden bij het uitreiken van de prijzen geholpen door een aantal prominente Nederlanders en topsporters.

Alle genomineerden op een rijtje:

  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
    Nominaties Sportploeg van het Jaar
  • NOS

De NOS besteedt multimediaal aandacht aan het Sportgala. Kort voor het Journaal van 20.00 uur, om 19.55 uur, nemen we een kijkje op de rode loper en om 20.33 uur begint de live-uitzending op NOS.nl en NPO 1.

Ook in Langs de Lijn op NPO Radio 1 houden we de luisteraar op de hoogte van de laatste gebeurtenissen, evenals via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. In het liveblog vindt de bezoeker naast het laatste nieuws de recentste foto's en video's vanuit Amsterdam.

Via onze social media-kanalen wordt een kijkje achter de schermen gegeven. Houd ons Instagram-account in de gaten voor onder meer persoonlijke boodschappen van de sporters en de uitreiking van de social award.

De winnaars van de afgelopen jaren

Sportman van het Jaar Sportvrouw van het Jaar
2017 Tom Dumoulin Dafne Schippers
2016 Max Verstappen Sanne Wevers
2015 Sjinkie Knegt Dafne Schippers
2014 Arjen Robben Ireen Wüst
2013 Epke Zonderland Marianne Vos

In Nieuwsuur is vanaf 22.40 uur een gesprek te zien met een van de winnaars. In de uitzending van Langs de Lijn schuiven alle winnaars aan.

Na het Sportgala kan de uitzending in zijn geheel worden teruggekeken, maar zijn er ook fragmenten terug te kijken op NOS.nl en in de NOS-app.

Een overzicht van de mooie fragmenten uit het verleden:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl