Spelers van Emmen vieren feest in Groningen

FC Emmen dompelt Groningen in rouw na knotsgekke slotfase

FC Emmen heeft op de valreep de volle buit gepakt bij FC Groningen. Dat kwam kort voor tijd op 1-0, maar Emmen won na een treffer in blessuretijd met 2-1.

Groningen en Emmen liggen niet alleen amper 60 kilometer van elkaar, ook deelden de clubs in het verleden de jeugdopleiding. Daarom was het niet verwonderlijk dat bij de bezoekers uit Emmen liefst vijf spelers met een groen-wit verleden in de basis startten en nog eens vier oud-Groningers de bank warm hielden.

Ook voor trainer Dick Lukkien kent de Euroborg geen geheimen. Hij werkte vijf jaar als assistent bij FC Groningen.

FC Emmen-trainer Dick Lukkien terug in de Euroborg

De eerste helft was levendig omdat de Groningers ten aanval trokken en Emmen op de counter loerde. Caner Cavlan en Glenn Bijl schoten bij twee snelle counters over. Ook Mimoun Mahi was namens Groningen gevaarlijk.

Emmen-doelman Kjell Scherpen keerde zijn schot van dichtbij en bokste kort daarna ook de vrije trap van Tim Handwerker uit de kruising.

Knotsgekke slotfase

De tweede helft was lang saai. Terwijl de supporters aan beide kanten zich verzoenden met een punt, kopte Mahi kort voor tijd de thuisclub toch op voorsprong. Lang duurde de Groningse vreugde niet, want Pedersen schoot een minuut later de 1-1 tegen de touwen.

Diep in blessuretijd profiteerde de Deense aanvaller, in het verleden actief bij FC Groningen, ook nog van een tweede onoplettendheid en bezorgde FC Emmen drie heel dure punten.