Ajax wint met 8-0 en komt qua doelsaldo gelijk met PSV

  • ANP Pro Shots
    Hakim Ziyech en Daley Blind
  • ANP
    Ajax viert de 8-0 winst op De Graafschap
  • ANP Pro Shots
    Hakim Ziyech en Frenkie de Jong
  • ANP
    Dusan Tadic
  • ANP
    De spelers van Ajax vieren de 3-0 van Hakim Ziyech

Ajax heeft in de jacht op de koppositie in de eredivisie wederom een ruime zege geboekt. In de Johan Cruijff Arena werd hekkensluiter De Graafschap met 8-0 opzijgezet, maar dat veranderde niets aan de twee punten achterstand op koploper PSV.

De Eindhovenaren wonnen gisteren met 4-0 bij Heracles Almelo. Ajax liep dus vier goals in op PSV en kwam daardoor qua doelsaldo op gelijke hoogte met de concurrent: +50 om +50.

Topdrie eredivisie

PSV 16-45 (57-7)
Ajax 16-43 (57-7)
Feyenoord 16-35 (33-18)

Vier dagen na de Champions League-kraker tegen Bayern München, die in 3-3 eindigde, was Ajax heer en meester tegen De Graafschap.

Dusan Tadic maakte in de achttiende minuut de openingsgoal en daarna voerden Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech (drie goals) en Daley Blind (drie goals) de score verder op.

De lat, de paal en een extra verdediger bij De Graafschap voorkwamen een hogere score dan 8-0. Ajax-doelman Andre Onana kwam twee keer in beeld: bij een slap schot van Daryl van Mieghem en een kopbal van Erik Bakker.

'Doelsaldo kan beslissend zijn'

Blind kon na afloop niet geloven dat hij als centrale verdediger drie goals had gemaakt. Daarmee verdubbelde hij zijn doelpuntentotaal voor Ajax. "Volgens mij heb ik nog nooit een hattrick gemaakt. Het doelsaldo van PSV evenaren was niet onze doelstelling, maar het speelde wel in ons achterhoofd."

Trainer Erik ten Hag was er in ieder geval blij mee: "Het kan toch beslissend zijn. Daar moeten we ons op blijven focussen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl