NOS Voetbal

Mazraoui brandt van ambitie: 'Wij kijken verder dan laatste zestien'

'Al veel mooie momenten gehad dit jaar'

Ajax begint vanavond met een duidelijk doel aan de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München: eerste worden in de groep. "We zitten er zo lekker in, we moeten het gewoon afmaken", zegt Noussair Mazraoui.

De Amsterdammers zijn al zeker van de achtste finales. Na vijf wedstrijden in groep E heeft Ajax elf punten, twee minder dan de komende tegenstander. Een overwinning op de Duitse recordkampioen zou niet alleen de bekroning zijn van een reeks indrukwekkende optredens tegen Bayern, Benfica en AEK Athene, maar levert ook de eerste plaats in de groep op.

En dat is gunstig, want de groepswinnaars ontlopen elkaar bij de loting voor de laatste zestien van de Champions League. "Daarom vinden we het belangrijk om eerste te worden." De gretige Ajacieden nemen namelijk geen genoegen met het bereiken van de volgende ronde alleen. "We willen ook verder kijken. En als je eerste wordt in de groep, maak je het jezelf veel makkelijker."

Speculaties

Het goede optreden van Ajax in de Champions League leidt tot veel speculatie over de toekomst van spelers als Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en natuurlijk Frenkie de Jong, voor wie Paris Saint-Germain 75 miljoen euro over zou hebben.

Mazraoui haalt zijn schouders over zulke berichten op. "Door onze prestaties groeit de belangstelling. Het is leuk om te horen, maar we moeten ons er niet door laten afleiden."

Vreugde bij Noussair Mazraoui

Ook over zijn eigen toekomst maakt de 21-jarige rechtsback zich op dit moment niet druk. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet op de aandeelhoudersvergadering weten dat hij Mazraoui een nieuwe aanbieding heeft gedaan. "Ik verwacht dat ik gewoon bij Ajax blijf, maar dat laat ik allemaal aan mijn zaakwaarnemer over", zegt hij daarover.

Mazraoui bezig met 'fantastisch' jaar

2018 loopt op z'n einde. Voor Mazraoui is het een memorabel jaar, bomvol hoogtepunten. "Fantastisch. Ik heb er geen ander woord voor."

"De overstap naar de A-selectie, mijn debuut voor Marokko, het bereiken van de volgende ronde van de Champions League. Het zijn zo veel mooie momenten, ik kan er niet een kiezen."

Noussair Mazraoui schreeuwt het uit na zijn winnende goal tegen Benfica

En dan vergeet hij nog zijn doelpunten in de Champions League te noemen. De 21-jarige rechtsback maakte begin oktober in de uitwedstrijd tegen Bayern de gelijkmaker en werd drie weken later matchwinner tegen Benfica met zijn doelpunt in blessuretijd.

Doelpunten kwamen er nog niet in de eredivisie, iets waar Mazraoui zich maar al te zeer bewust van is. "Ik wil belangrijker worden voor de ploeg. In de Champions League heb ik dat al laten zien, alleen in de eredivisie wacht ik nog op mijn goaltje."

Twee wedstrijden heeft Mazraoui nog om daar verandering in aan te brengen en zo 2018 nog wat memorabeler te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl