Lucas Digne juicht na zijn late treffer

Prachtige vrije trap Digne bezorgt Everton in 96ste minuut een punt

Everton heeft op de valreep een punt gepakt in het thuisduel met Watford. In de 96ste minuut maakte Lucas Digne er met een prachtige vrije trap 2-2 van.

Watford, dat de competitie was begonnen met vier zeges, maar eind oktober voor het laatst gewonnen had in de Premier League, kwam met 1-0 achter. Voormalig Ajax-doelwit Richarlison kon van dichtbij scoren. Na een eigen doelpunt van Séamus Coleman zette Abdoulaye Doucouré Watford op 2-1.

Sigurdsson mist penalty, Digne redt Everton

Gylfi Sigurdsson, die vorig jaar door toenmalig coach Ronald Koeman voor zijn vijftig miljoen euro werd gehaald, had Everton kort daarna weer op gelijke hoogte kunnen zetten, maar hij miste een penalty.

Watford dacht de buit al binnen te hebben en in punten op gelijke hoogte te komen met Everton. Maar diep in blessuretijd joeg Digne de bal van een meter of zestien in de kruising.

Doelman Maarten Stekelenburg zag het allemaal vanaf de reservebank gebeuren. Everton is de nummer zeven in Engeland, Watford staat twaalfde.