Frenkie de Jong
NOS Voetbal

De Jong reageert: 'Ik vind 75 miljoen ook heel veel geld'

Het was een aparte wedstrijd in Zwolle. In het Mac3Park Stadion, waar de plaatselijke club deze weken degradatievoetbal speelt, kwam zaterdagavond een speler op bezoek die, volgens de laatste berichten, 75 miljoen euro waard is.

De vraag die iedereen zich vooraf dan ook stelde: hoe gaat Frenkie de Jong daar mee om? "Ik probeer niks anders te doen dan anders", zei de 21-jarige middenvelder na afloop van het duel (1-4) tegen de NOS.

Dat was op het veld te merken, zag ook zijn coach Erik ten Hag. "Hij is de speler die het op gang trekt bij ons. Andere spelers ook, maar vooral hij. Hij maakt ook een goal. Ik vond hem in de eerste fase supersterk spelen. Dan zie je dat hij onverstoorbaar blijft in deze situatie."

Frenkie de Jong (m)

Die andere vraag op ieders lippen: is de transfer naar Paris Saint-Germain al rond? "Er is tot nu toe niks besloten. Ze kunnen door blijven speculeren", opende De Jong het gebruikelijke steekspel tussen de journalist en de voetballer die niet te veel in zijn kaarten wil laten kijken.

Wat is de stand van zaken?

"Dat ik op dit moment bij Ajax speel. Dat ik het seizoen bij Ajax sowieso afmaak. En dat we daarna zien of ik nog een jaar blijf of dat ik naar een andere club ga. Er is nog niks besloten."

Is het een optie dan dat je blijft?

"Dat is wel een optie. Ik denk dat het ook gek is als je nu al, vroeg in het seizoen, zegt: ik ga weg. Wat ik zeg: ik heb daar nog niks over besloten."

Ze reizen toch niet voor niets met een aantal kanonnen naar Amsterdam?

"Nee, natuurlijk is dat niet voor niets. Ajax spreekt ook met clubs. Maar ik denk dat het met elke speler gebeurt. Ik denk niet dat het gek is dat Ajax met clubs spreekt."

De Jong: 'Ik vind 75 miljoen ook veel geld'

Is Paris Saint-Germain de enige gegadigde?

"Daar kan ik natuurlijk niet heel veel over zeggen. (...) Maar voor die details moet je echt bij mijn zaakwaarnemer zijn."

Het schijnt dat je komende week ook met een andere club praat?

"Ze zullen vast gesprekken hebben. Mijn zaakwaarnemer heeft wel meer gesprekken. Voor zover ik weet staat er komende week nog niks op de agenda."

Zie jij jezelf bij Paris Saint-Germain voetballen?

"Ik denk dat dat moeilijk zeggen is nu. Als ik ja zeg en ik ga er uiteindelijk niet heen, zegt iedereen: hij heeft ja gezegd. En als ik nee zeg en ik ga er uiteindelijk wel heen..."

Frenkie de Jong

Je kunt zeggen dat je het een interessante club vindt?

"Ik denk dat iedereen Paris Saint-Germain wel een mooie club vindt. Een goede club, een topclub. Ik ook. Maar er zijn nog een stuk of dertig clubs in het buitenland en Ajax is ook een topclub. Dus als je vraagt of ik Paris Saint-Germain een mooie club vind, zou ik ja zeggen."

75 miljoen euro. Wat doet dat met een 21-jarige jongen uit Arkel?

"Ik heb niet zoveel aan die 75 miljoen. Dat is tussen Ajax en die clubs. Mij doet het niet heel veel. Natuurlijk hoor je mensen erover praten en ik vind het ook heel veel geld. Maar ik ga er niet anders door voetballen. Heb ik het gevoel."

Maar ik kan me voorstellen dat je af en toe denkt: wat gebeurt hier allemaal?

"Tuurlijk. Er praten zoveel mensen over. Iedereen in mijn omgeving wordt erop aangesproken. Dan heb je wel zoiets van: het wordt nu allemaal wel erg veel. Maar ja, je weet dat dat gebeurt. Ik heb er niet heel veel problemen mee."

'Heb gelezen dat ze nog meer dan 75 miljoen gaan betalen'

En dan gooide Ten Hag tenslotte ook nog olie op het vuur met deze uitspraak: "Of hij 75 miljoen euro waard is? Daar ga ik niet over. Dat is de markt. Het is een geweldige speler. Ik heb zelfs al gehoord dat ze misschien nog wel meer betalen. Van wie ik dat gehoord heb? Dat heb ik ergens gelezen. Van een kenner."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl