Borussia Dortmund viert de 0-1

Dortmund wint Kohlenpott-derby, Bayern nog zonder Robben

Borussia Dortmund is in de Bundesliga nog altijd ongeslagen. De koploper won zaterdag de Kohlenpott-derby bij Schalke 04: 1-2. Bayern München versloeg FC Nürnberg met 3-0 en rukte van de vierde plaats op naar de tweede.

Schalke, dat de derby vorig jaar nog met 2-0 won, vergat bij een vrije trap van Marco Reus in de beginfase Thomas Delaney te dekken en de Deen kon vrij inkoppen.

Guido Burgstaller was na een half uur dicht bij de gelijkmaker met een schot uit de draai, maar doelman Roman Bürki redde fraai.

De 1-1 viel na rust alsnog: de arbiter vond een charge van Reus een penalty waard, die Daniel Caligiuri benutte. Een kwartier voor tijd werd Jadon Sancho matchwinner met een geplaatst schot in de verre hoek.

Robert Lewandowski na een van zijn drie treffers in de Supercup

Bayern had thuis tegen Nürnberg zijn zaakjes al snel op orde. Robert Lewandowski tekende met een achterwaartse kopbal uit een corner voor de 1-0. En na een half uur trof hij doel in de rebound van een schot op de paal van Leon Goretzka.

Franck Ribéry maakte er met een schot in de rebound na een klein uur 3-0 van.

Robben onzeker voor duel met Ajax

Arjen Robben speelde niet mee bij Bayern wegens een blessure, die hij op vrijdag 30 november op de training opliep. De kans dat hij woensdag meespeelt in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena is zeer klein.

RB Leipzig, derde na dertien speelronden, kwam er tegen SC Freiburg (dertiende) niet aan te pas. Freiburg won thuis met 3-0. Nils Petersen scoorde voor rust in de rebound en na rust benutte Luca Waldschmidt een strafschop en kopte Mike Frantz beheerst binnen.

Borussia Mönchengladbach kan de tweede plaats zondag weer heroveren als het thuis aantreedt tegen VfB Stuttgart.