N'Golo Kanté viert zijn treffer tegen Manchester City

Chelsea brengt City eerste nederlaag toe, hattrick Salah bij zege Liverpool

Manchester City is door Chelsea op zijn eerste nederlaag in de Premier League van dit seizoen getrakteerd. City ging na dertien zeges en twee gelijke spelen met 2-0 onderuit in Londen.

Chelsea ging met 1-0 de rust in en dat was volledig tegen de verhouding in. Het initiatief lag steeds bij City, dat ook de betere kansen kreeg.

Leroy Sané was een paar keer dicht bij een treffer, maar in de 45ste minuut scoorde Kanté bij het eerste schot op doel van Chelsea. Op aangeven van Eden Hazard kegelde hij de bal hard in het dak van de goal.

Manchester, op zoek naar de 1-1, hield na de rust een overwicht. Het creëerde nu minder gevaar en opnieuw viel de goal aan de overzijde. Uit een corner van Hazard kopte David Luiz achterwaarts raak.

Liverpool-spits Mo Salah na een van zijn treffers tegen Bournemouth

Salah met hattrick belangrijk voor Liverpool

Mede dankzij een hattrick van Mo Salah won Liverpool met 4-0 bij Bournemouth. De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die beiden in de basis stonden, neemt daardoor de koppositie in de Premier League over van City.

Salah maakte de 0-1 uit de rebound, waarbij hij, zo bewees de herhaling, net buitenspel stond. De 0-2 schoot de spits na rust 'gewoon' binnen, al schampte zijn inzet nog wel het been van Nathan Aké, die bij de gastheren van begin tot eind op het veld stond.

Steve Cook werkte de bal met een kunstzinnig, maar onbedoeld hakje achter zijn eigen keeper voor de 0-3. Bij de vierde Liverpool-treffer gleed Salah twee keer langs doelman Asmir Begovic om daarna simpel binnen te tikken.

Arsenal-speler Lucas Torreira scoort met een spectaculaire omhaal

Spectaculaire omhaal Arsenal

Arsenal won zaterdag in eigen huis moeizaam van Huddersfield Town. De Londenaren speelden niet best, maar pakten de zege dankzij een spectaculaire omhaal van Lucas Torreira in de 83ste minuut: 1-0. Arsenal bezet nu de derde plaats in de Engelse competitie.

Manchester United was na vier wedstrijden zonder overwinning in de Premier League thuis hekkensluiter Fulham de baas: 4-1. Bij de rust stond het al 3-0. Ashley Young, Juan Mata, Romelu Lukaku en Marcus Rashford scoorden.

Met 26 punten uit zestien duels staat United op de teleurstellende zesde plaats. Fulham bleef laatste, met evenveel punten (negen) als Southampton, dat met 1-0 verloor van Cardiff City.