AZ wint met 3-0 bij Fortuna Sittard

Drie fraaie goals helpen AZ aan overwinning op Fortuna

AZ heeft, na de pijnlijke thuisnederlaag van vorige week zaterdag tegen Willem II, vrijdagavond wel drie punten gepakt. Mooie doelpunten van Mats Seuntjens, Oussama Idrissi en Guus Til zorgden op een kletsnat veld voor een 3-0 overwinning bij Fortuna Sittard.

AZ blijft echter steken op plaats zeven in de eredivisie. Het verzamelde evenveel punten als FC Utrecht en Vitesse, maar had daar ook een wedstrijd meer voor nodig. Fortuna zakt, ook omdat het een duel meer speelde dan de concurrentie, naar de twaalfde plek.

Fraaie treffers

Seuntjens tekende na twaalf minuten spelen in een regenachtig Sittard, waar de weersomstandigheden de ploegen parten speelde en er veel fouten werden gemaakt, voor de fraaie openingstreffer. Teun Koopmeiners stuurde met een mooie pass Idrissi diep, die met een strakke voorzet op maat middenvelder Seuntjens vond (0-1).

Guus Til mag juichen na zijn fraaie goal tegen Fortuna Sittard

De grootste kans voor Fortuna was pas na rust, toen het een kwartier lang fel aandrong. Lazaros Lamprou probeerde de bal, die vlak voor de doellijn stuiterde nadat AZ-doelman Marco Bizot een schot van Mark Diemers had gepareerd, binnen te glijden, maar wist die op miraculeuze wijze niet te raken.

Linkerkruising

Na ruim een uur spelen schoot Idrissi de wedstrijd in het slot. Na een goed uitgespeelde tegenaanval van AZ vond hij met een mooie uithaal de linkerbovenhoek voor de 2-0.

Diezelfde linkerkruising werd tien minuten voor tijd opnieuw gevonden. Nu door Guus Til die met een prachtige uithaal vanaf twintig meter de 3-0 maakte en zodoende AZ definitief de overwinning en drie punten bezorgde.

"Ik vond het alle drie mooie goals", reageert AZ-trainer John van den Brom na afloop. "De eerste was een heel mooie aanval die eraan voorafging, maar de mooiste was van Guus (de 3-0, red.)."

"De goal van Oussama viel op een heel lekker moment. Dat was net een fase waarin Fortuna veel kansen creëerde", aldus Van den Brom, die trots is op de teamprestatie. "Ik heb een elftal gezien dat er alles aan gedaan heeft om de nul te houden. Het is een echte teamprestatie en als je dan wint, is dat een heel lekker gevoel."