Hotel Huis ter Duin in Noordwijk
NOS Nieuws

Gevangenisstraf voor 'roofbutler' Huis ter Duin

'Roofbutler' Marcel J. is veroordeeld tot twee jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk voor de diefstal van sieraden uit de kluis van hotel Huis ter Duin en het omwisselen van die sieraden voor nepdiamanten. Tegen hem was 2,5 jaar geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Hij heeft bekend.

De 44-jarige J. werkte jarenlang als persoonlijk assistent van de eigenaresse. Hij maakte van die vertrouwensband gebruik om diamanten en sieraden van haar en van haar vrienden te stelen.

Hij ging volgens de rechter geslepen, geraffineerd, planmatig en berekenend te werk. "De verdachte heeft zich bij zijn handelen slechts laten leiden door zijn eigen financieel gewin en zich jaren laten voorstaan op een uitgavenpatroon dat hij zich geenszins kon permitteren."

Zirkonia

Met een volgens het OM vertrouwenwekkend voorkomen en een vlotte babbel wist hij de gasten van het vijfsterrenhotel over te halen hun juwelen te laten taxeren of ze te laten opbergen in de hotelkluis. J. liet de diamanten in de sieraden vervangen door goedkopere zirkonia's en verkocht de echte exemplaren.

De roofbutler liep tegen de lamp toen een compagnon van hem diamanten aanbood bij een juwelier in Amsterdam. Die herkende ze en nam contact op met de oorspronkelijke eigenaar. Deze dacht dat de diamanten in de kluis in Huis ter Duin lagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl