NOS Voetbal

Klopp grapt over 'erotische stem' vertaler voor cruciaal duel Liverpool

Klopp afgeleid door 'erotische stem' van vertaler: 'Wauw!'

Zelfs als de spanning - hoog - oploopt blijft Jürgen Klopp in voor een geintje. De Liverpool-trainer staat met zijn ploeg voor een heuse 'zespuntenwedstrijd' in de Champions League, op bezoek bij Paris Saint-Germain, maar daar is een dag van tevoren weinig van te merken.

Nadat de Britse pers zijn vragen op de Duitser heeft afgevuurd, is het de beurt aan de Franse collega's. Met behulp van een vertaler, tot vreugde van Klopp. Terwijl de man een vraag over Sadio Mané in het Engels vertaalt lacht de trainer zijn tanden bloot.

'Erotisch'

"Het is een heel erotische stem, van de vertaler. Gefeliciteerd. Wauw! Nog een keer, alsjeblieft", grapt Klopp, in zijn kenmerkende ontwapenende stijl. Om vervolgens alsnog keurig antwoord te geven op de vraag: Mané is fit.

Tuchel: 'Neymar en Mbappé zijn fit voor Liverpool'

Het is precies die relaxte uitstraling die Liverpool goed kan gebruiken in het Parc des Princes. De spanning zal hoog oplopen tegen Paris Saint-Germain; de ploeg die wint zet een reuzenstap richting overwintering in de Champions League, de ploeg die verliest een even grote stap richting de Europese afgrond of het afvoerputje genaamd Europa League.

'The Reds' kunnen bovendien niet bepaald vertrouwen putten uit de Europese resultaten op vreemde bodem, die zijn ronduit teleurstellend met nederlagen tegen Napoli (1-0) en Rode Ster Belgrado (2-0), ploegen die op papier minder zijn dan Liverpool.

Geen zorgen

Maak je geen zorgen, luidt de boodschap van Klopp, dat doet hij zelf immers ook niet. "En wat mijn team betreft... ik werk nu drie jaar en anderhalve maand met ze samen en in die tijd waren ze er psychologisch altijd klaar voor."

Situatie in groep C

Positie Duels-Punten Doelsaldo
1. Napoli 4-6 +1
2. Liverpool 4-6 +2
3. Paris Saint-Germain 4-5 +4
4. Rode Ster Belgrado 4-4 -7
-----------------------
Resterende duels
Paris Saint-Germain - Liverpool vanavond
Napoli - Rode Ster Belgrado vanavond
Liverpool - Napoli 11 december
Rode Ster Belgrado - Paris Saint-Germain 11 december

Goed nieuws voor eenieder die Liverpool een warm hart toedraagt. Welkom nieuws ook, na de boodschap van Klopps collega en landgenoot Thomas Tuchel anderhalf uur eerder: PSG's sterspelers Neymar en Kylian Mbappé zijn fit en gaan spelen.

Het tweetal is volgens Tuchel volledig hersteld van de blessures die ze opliepen in de interlandperiode. "Ze zijn fit, voelen zich goed. Ze trainden gisteren en vandaag volledig mee, lopen geen risico's. Dus zijn ze tegen Liverpool weer eerste keus."

'Zon zal schijnen'

Net als Klopp, die hij ooit opvolgde als trainer van Borussia Dortmund, probeert Tuchel de druk nadrukkelijk van de ketel te halen. "Ongeacht het resultaat zal de zon de volgende dag weer schijnen en zullen we uit bed moeten komen om aan het werk te gaan."

Of de zon donderdag daadwerkelijk schijnt in Parijs is de vraag, het wordt een regenachtige dag, maar de boodschap van beide coaches is duidelijk: ontspan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl