Het Nederlands elftal in Gelsenkirchen
NOS Voetbal

Oranje in de Nations League Finals: en nu?

De late gelijkmaker van Virgil van Dijk tegen Duitsland betekent dat het Nederlands elftal volgend jaar mag gaan strijden om de eindzege in de Nations League. Portugal, Engeland en Zwitserland zijn de enige overgebleven concurrenten.

Ook die drie landen wonnen hun groep en mogen nog hopen op een plekje in de geschiedenisboeken als eerste winnaar van de UEFA Nations League ooit. Wie die eer uiteindelijk voor zich opeist wordt begin juni in Portugal bepaald.

Waarschijnlijk in FC Porto's Estádio do Dragão en het Estádio D. Afonso Henriques van Vitória Guimarães. Die stadions heeft de Portugese voetbalbond voorgedragen bij de UEFA als speellocaties.

Loting 3 december

Oranje speelt op 5 of 6 juni 2019 eerst een halve finale, drie of vier dagen later volgt een mogelijke finale. Wie Nederland treft in de halve eindstrijd is nog niet bekend; de loting voor de UEFA Nations League Finals vindt pas op 3 december plaats.

Portugal speelt dinsdagavond nog tegen Polen, maar is al zeker van de groepswinst

Wie er ook uit de koker rolt, KNVB's financieel directeur Ron Francis mag zich sowieso vergenoegd in de handen wrijven. Met de plaatsing voor de Finals verdiende Oranje al 4,5 miljoen euro. Daar komt nog een bedrag tussen de 2,5 en 6 miljoen euro bij.

Dat laatste bedrag krijgt de toernooiwinnaar overgemaakt, terwijl de ploeg die vierde en laatste wordt met 2,5 miljoen euro naar huis gaat. De verliezend finalist moet het doen met 4,5 miljoen euro, de winnaar van de strijd om plek drie krijgt 3,5 miljoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl