Haris Seferovic heeft zojuist de 3-2 gemaakt voor Zwitserland

Spectaculair Zwitserland ontneemt België ticket eindtoernooi Nations League

Zwitserland heeft zich op sensationele wijze geplaatst voor de halve finales van de Nations League na een geweldige comeback tegen België. De Zwitsers bogen een 2-0 achterstand om in een 5-2 overwinning.

België leek na ruim een kwartier spelen de buit binnen te hebben door twee doelpunten van Thorgan Hazard. De eerste kreeg hij op een presenteerblaadje aangeleverd door de Zwitser Nico Elvedi, die de bal voor het eigen doel panklaar neerlegde voor de Belgische middenvelder. Hazards tweede kwam uit een fraaie uithaal op de rand van het zestienmetergebied.

Zwitserland had vervolgens vier doelpunten nodig om zich te plaatsen voor de halve finales van de Nations League. De Zwitsers werden op het goede spoor gezet toen Nacer Chadli een strafschop veroorzaakte, die werd benut door Ricardo Rodríguez.

Derde doelpunt Seferovic

Met Liverpool-speler Xherdan Shaqiri als aanjager ging Zwitserland op zoek naar meer doelpunten en nog voor rust kwamen die er. Haris Seferovic kopte eerst een voorzet van Shaqiri binnen en zette de Zwitsers daarna uit een snelle counter op voorsprong: 3-2.

Eden Hazard en Dedryck Boyata druipen af

Na rust maakte Elvedi zijn blunder goed met een rake kopbal en in de 84ste minuut stelde Seferovic met zijn derde doelpunt van de avond het ticket voor het finaletoernooi veilig voor de Zwitsers.

Zwitserland en België eindigen beide op negen punten in groep 2, maar de Zwitsers zijn op basis van het onderling resultaat groepswinnaar. In Brussel had België in oktober met 2-1 gewonnen.