NOS Voetbal

Oranje verbaast zelfs Koeman: 'Het was exceptioneel goed'

Oranje verbaast zelfs Koeman: 'Het was exceptioneel goed'

Een opgetogen Ronald Koeman had niet verwacht dat het Nederlands elftal in staat zou zijn wereldkampioen Frankrijk vrijwel de hele wedstrijd te domineren. Dat zei de bondscoach na de gedenkwaardige 2-0 zege van Oranje in de Nations League.

"Dit is een enorme stap die we op deze avond hebben gemaakt. Het was een wedstrijd waarin we van het begin tot en met het einde goed hebben gespeeld", zei Koeman. "Het was exceptioneel goed."

Hij vindt dat Nederland weer langzaamaan bij de internationale voetbaltop gaat horen. "Ik vind dat we dat nu wel aangetoond hebben."

Genoten

Koeman genoot vanuit de dug-out en zelfs hij keek soms met verbazing naar zijn team. "Ik had niet verwacht dat we negentig minuten de betere zouden zijn en zo volwassen zouden spelen tegen Frankrijk. Een groot compliment aan iedereen uit de groep."

Samenvatting Nederland-Frankrijk

De Franse bondscoach Didier Deschamps erkende na afloop dat het Nederlands elftal vrijdagavond in Rotterdam superieur was. "Er was één ploeg die heel graag wilde winnen. Dat zag ik bij ons niet genoeg", zei Deschamps na de nederlaag. "De Nederlanders hebben veel kwaliteiten. Wij maakten op technisch vlak veel fouten.''

Deschamps moest het doen zonder drie vaste krachten uit zijn ploeg die afgelopen zomer de wereldtitel veroverde. "Maar daar mogen we ons niet achter verschuilen. We dachten er te makkelijk over. Dat reken ik mezelf ook aan. We waren er niet, het was niet goed genoeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl