De ambulance is op het veld gekomen
NOS Voetbal

Arts die Nouri behandelde vertrekt bij Ajax

Ajax heeft afscheid genomen van clubarts Don de Winter. Dat is de arts die in juli 2017 ook aanwezig was op het veld in Oostenrijk waar Abdelhak Nouri getroffen werd door een hartstilstand. Ajax en De Winter kregen na dat fatale incident veel kritiek vanwege de tekortschietende behandeling van Nouri.

"Het contract is in goed overleg beëindigd", zei Ajax' algemeen directeur Edwin van der Sar vrijdag op de aandeelhoudersvergadering.

Fouten tijdens behandeling

De Winter voerde op 8 juli 2017 de reanimatie uit bij Nouri, nadat de jonge Ajacied tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen onwel was geworden en in elkaar was gezakt. Tijdens de behandeling op het veld zijn fouten gemaakt, erkende Van der Sar op maandag 25 juni van dit jaar tijdens een speciaal belegde persconferentie.

Ajax liet daarbij weten de aansprakelijkheid voor het gebeurde te aanvaarden. Nouri hield blijvende hersenschade over aan het incident.

Arts was al niet meer werkzaam

Clubarts De Winter kreeg veel kritiek te verwerken, omdat hij niet volgens het juiste protocol te werk zou zijn gegaan. De schade bij Nouri was mogelijk minder ernstig geweest als de medische staf zorgvuldiger had gehandeld.

De Winter, die ook zeer geraakt is door de gebeurtenissen rond Nouri, was al niet meer werkzaam bij Ajax. Vanwege alle commotie was hij al enige tijd niet meer in staat zijn werk uit te voeren. Mede om die reden is het contract nu officieel ontbonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl