Virgil van Dijk op de training bij Oranje
NOS Voetbal

Van Dijk: 'Ik weet donders goed wanneer ik iets fout doe'

Virgil van Dijk leidt het Nederlands elftal vrijdag en maandag als aanvoerder in de Nations League-wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland. De centrale verdediger merkt dat de stemming rondom Oranje steeds positiever wordt.

"Er zijn wel momenten dat het rustig is geweest, maar niet zo rustig als nu. We hebben een uitstekende interlandperiode achter de rug en willen die lijn natuurlijk doortrekken tegen Frankrijk en Duitsland."

Dat wordt moeilijk, beseft Van Dijk. Hoewel de duels met de Duitsers (3-0 winst) en de Belgen (1-1) van vorige maand tot optimisme hebben geleid.

Van Dijk: 'We hebben het een beetje in eigen hand'

"We spelen weer tegen de wereldkampioen en nog steeds Duitsland. Dat wordt hartstikke lastig. Van tevoren verwachtte iedereen dat we derde en laatste zouden worden in deze groep. De situatie is nu iets anders. We hebben het een beetje in eigen hand. Het worden mooie potjes."

De 27-jarige Van Dijk looft de inbreng van bondscoach Ronald Koeman, die sinds zijn aanstelling in februari van dit jaar Oranje een nieuw en verfrissend gezicht heeft gegeven.

"Vanaf het moment dat hij is begonnen zijn we met z'n allen een nieuwe weg ingeslagen. Alles gaat met kleine stapjes. Het ziet er positief uit."

Van Dijk: 'Ik weet donders goed wanneer ik iets goed of fout doe'

Koeman en Van Dijk, die samenwerkten bij Southampton, hebben regelmatig contact. "Hij is altijd bezig met mij, om mij beter te maken. Dat mag van mij elke dag gebeuren, gezien zijn ervaring in de voetballerij. Hij wil het beste voor ons allemaal en ook voor mij."

75 miljoen pond

Van Dijk voelt als duurste verdediger ter wereld geen extra druk. "Ik ben de kritiek wel gewend. Als ik iets fout doe, vragen mensen zich af hoe ik nou 75 miljoen pond (84,5 miljoen euro, red.) waard kan zijn."

"Ik voel dat prijskaartje niet. En ik kan best goed beoordelen wanneer ik kritiek tot mij moet nemen en van wie. Ik weet donders goed wanneer ik iets goed of fout doe."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl