Vincent Kompany
NOS Voetbal

Kompany: 'Ik snap niet dat er nog altijd geen BeNe-League is'

Vincent Kompany heeft tegenover Sporza de discussie over de BeNe-League nog maar eens aangezwengeld. De verdediger van Manchester City vindt het onbegrijpelijk dat de twee landen hun krachten nog altijd niet hebben gebundeld.

"Ik snap niet waarom landen als België en Nederland niet samengaan en een grotere competitie maken om opnieuw Europese topploegen te creëren", zei de 32-jarige Kompany in een interview met de Belgische sportzender.

"Het is belachelijk dat we nu nog spreken van Anderlecht, Club Brugge en Standard, die competitief het gevoel hebben dat ze niet kunnen strijden tegen Barcelona en Real Madrid."

In Nederland is die roep om een samensmelting al enige tijd hoorbaar, maar vooralsnog zijn de ideeën nog altijd niet uitgevoerd.

Waar het Belgische nationale elftal de FIFA-ranglijst aanvoert, spelen de Belgische topclubs op Europees niveau een bijrol. Tijd voor actie, vindt Kompany.

"Ik bekijk de toekomst van het voetbal helemaal anders. Ik vind vooral dat de competities van de kleine landen zich moeten verenigen. Zo simpel is het", aldus de voormalig speler van Anderlecht.

"Ook in Scandinavische landen, Oostenrijk en Zwitserland. Ik snap niet waarom ze achterblijven met kleine competities, die nooit of te nimmer de macht van de grote competities zullen inhalen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl