Lionel Messi buigt het hoofd na een treffer van Betis

Pijnlijk verlies Barcelona ondanks rentree Messi

Ondanks twee doelpunten van de teruggekeerde Lionel Messi heeft Barcelona voor het eerst in 43 wedstrijden in eigen huis verloren. Real Betis stapte na een spectaculaire wedstrijd in Camp Nou als winnaar van het veld: 3-4.

Messi stond drie weken aan de kant met een armbreuk en maakte tegen de nummer vijftien van La Liga zijn rentree. Vorige week voorkwam Barcelona ternauwernood een nederlaag tegen laagvlieger Rayo Vallecano (2-3) door twee doelpunten in de slotminuten van de wedstrijd. Deze keer lukte dat Barcelona niet.

Penalty Messi

Júnior Firpo zette de bezoekers in de twintigste minuut op voorsprong en een kwartier later maakte Joaquín er 2-0 van. Barcelona voerde daarna de druk op en was een paar keer dicht bij een treffer, maar ook Betis bleef goed voetballen en kreeg kansen op een derde treffer.

Halverwege de tweede helft kwam het doelpunt voor Barcelona er toch, nadat Jordi Alba een strafschop had gekregen. Messi ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen.

Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar kreeg al snel een nieuwe domper te verwerken. Doelman Marc-André ter Stegen blunderde bij een schot van Giovani Lo Celso. De Duitser zag de houdbare bal via zijn handen het doel in verdwijnen.

Tweede geel Rakitic

Het spektakel was daarmee nog niet voorbij, want Barcelona kwam opnieuw terug. Arturo Vidal kon scoren op aangeven van Munir El Haddidi, na een fraaie pass van Messi. De VAR keurde het doelpunt goed, hoewel El Haddidi buitenspel leek te staan.

De vreugde voor Barcelona was opnieuw van korte duur. Eerst moest Ivan Rakitic met een tweede gele kaart het veld verlaten en een minuut later lag de bal voor de vierde keer in het doel van Ter Stegen door Sergio Canales.

Messi deed nog een keer de hoop oplaaien bij de thuisploeg, maar zijn treffer in de 92ste minuut kwam te laat.

Barcelona is na de tweede nederlaag van het seizoen nog wel koploper, met één punt meer dan Sevilla, Atlético Madrid én Deportivo Alavés.

Karim Benzema viert een treffer tegen Celta

Real Madrid, de nummer zes op de ranglijst, bracht de achterstand op Barça terug tot vier punten door Celta de Vigo te verslaan: 4-2.

De eerste helft bood, naast enkele forse charges over en weer, één goal: Karim Benzema nam de bal uit een splijtende pass van Luka Modric handig aan en passeerde Sergio Álvarez. Toni Kroos schoot in kansrijke positie over voor Real en bij Celta roken Okay Yokuslu (op de paal) en Brais Méndez voor rust aan de 1-1.

Benzema was ook verantwoordelijk voor de 2-0. Nadat hij al de lat had geraakt, trof de spits via de keeper, de paal en verdediger Gustavo Cabral doel.

Hugo Mallo deed iets terug namens Celta, maar Sergio Ramos (panenka) en Dani Ceballos (pegel van afstand) beslisten het duel. Brais' 4-2 in de 94ste minuut was voor de statistieken.