De aftrap van het carnavalsseizoen in Maastricht
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Carnavalsseizoen weer van start

Veel plaatsen in Nederland staan vandaag in het teken van de elfde van de elfde. Om 11 minuten over 11 werd traditioneel het carnavalsseizoen afgetrapt.

Op het Vrijthof in Maastricht 'sjoenkelen' (voor mensen van buiten Limburg, zie schriftelijke uitleg hier en hier een visuele illustratie) vele duizenden verklede carnavalsvierders op de muziek van regionale muzikanten.

En dat zag er zo uit:

Carnavalsseizoen feestelijk geopend op het Vrijthof

Rond het middaguur meldde de politie dat het Vrijthof vol was. Er konden geen feestvierders meer bij.

In Roermond en Heerlen verzamelden feestvierders zich gisteravond al om 'oud op nieuw' te vieren. En vandaag zijn ook andere Limburgse steden vooral in de carnavalskleuren groen, rood en geel, schrijft 1Limburg.

In Brabant hebben de Raden van Elf hun eerste vergadering en op veel plaatsen wordt de nieuwe Prins Carnaval gekozen. In plaatsen als Oeteldonk (Den Bosch), Kielegat (Breda) en Kruikenstad (Tilburg) gaan duizenden feestvierders de stad in. In het uitgaansgebied van Lampegat (Eindhoven) wordt het Elluf Elluf-feest gevierd.

Overigens breidt het volksfeest zich steeds verder uit naar het noorden. Carnaval wordt gevierd van zondag 3 tot en met dinsdag 5 maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl