De spelers van Lyon vieren een treffer van Memphis Depay
NOS Voetbal

Depay laat voeten spreken: twee goals en twee assists

Memphis Depay heeft met een uitmuntend optreden bij Olympique Lyonnais laten zien helemaal klaar te zijn voor de interlands van Oranje. De aanvaller hielp de Franse club met twee goals en twee assists aan een 4-2 zege op Guingamp.

Lyon keek tot de 61ste minuut tegen een 1-0 achterstand aan, waarna Depay het op zijn heupen kreeg. Hij bediende Houssem Aouar bij de 1-1, zorgde met een fraaie krul voor 2-1 en schoot met een prachtige vrije trap in de kruising de 3-1 binnen.

Depay gaf met een voorzet aan linkerkant Maxwel Cornet de 4-2 op een presenteerblaadje.

De Oranje-international laat bij Lyon zijn voeten spreken op een moment dat hij de nodige kritiek van trainer Bruno Genesio en de Franse media heeft gekregen.

Depay had zich eerder beklaagd dat hij bij Lyon niet onomstreden is. Genesio diende de speler direct van repliek door in de Franse media zijn nonchalante gedrag te benoemen.

Zo zou Depay volgens Genesio te laat komen op trainingen en draagt de 24-jarige aanvaller tegen de clubregels in sportkleding van zijn privésponsor.

Kou uit de lucht

De kou tussen Depay en Genesio lijkt inmiddels uit de lucht, nadat de trainer zijn pupil had verdedigd na de Champions League-wedstrijd tegen Hoffenheim (2-2).

Franse media beoordeelden het optreden van Depay in het duel van afgelopen woensdag als zeer matig. Genesio noemde de kritiek van de media op Depay 'stigmatiserend'.

Nederlands elftal

Maandag meldt Depay zich in Zeist voor het Nederlands elftal, dat in de Nations League in actie komt tegen Frankrijk en Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl