Javairo Dilrosun Hertha BSC
NOS Voetbal

Dilrosun debuteert in Oranjeselectie voor belangrijke interlands

Bondscoach Ronald Koeman heeft Javairô Dilrosun opgenomen in de Oranjeselectie voor de ontmoetingen met Frankrijk en Duitsland. Voor de 20-jarige aanvaller van Hertha BSC is het zijn eerste uitverkiezing op het allerhoogste niveau.

De geboren Amsterdammer komt uit de jeugdopleiding van Ajax en ging in 2014 naar Manchester City. Dilrosun speelde in alle vertegenwoordigende jeugdelftallen. De laatste maanden speelde de snelle aanvaller enkele wedstrijden voor Jong Oranje.

Nederland speelt op 16 en 19 november de laatste groepswedstrijden in de Nations League. In De Kuip is vrijdag 16 november Frankrijk de tegenstander. Drie dagen later speelt Oranje in Gelsenkirchen tegen Duitsland.

Oranje won in de Nations League van Duitsland (3-0) nadat het eerder met 2-1 had verloren van Frankrijk. De wereldkampioen is met 7 punten koploper, Oranje heeft er 3 en Duitsland 1 punt.

De stand in de groep van Oranje

Gespeelde duels-punten Doelsaldo
1. Frankrijk 3-7 +2
2. Nederland 2-3 +2
3. Duitsland 3-1 -4

In vergelijking met de vorige selectie ontbreken Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) en Hans Hateboer (Atalanta Bergamo). Blessures zijn er de oorzaak van dat Pröpper en Groeneveld ontbreken.

Hateboer zat nog wel in de voorselectie maar is bij de definitieve schifting afgevallen. Kenny Tete (Olympique Lyon) is de vervanger van Hateboer.

Dilrosun wil minuten maken bij Hertha BSC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl