NOS Voetbal

Ten Hag beseft dat Ajax achtste finales in CL voor het grijpen heeft

Ten Hag over belangrijk duel met Benfica: 'Goede kans op overwintering'

Nog drie punten en Ajax staat in de achtste finales van de Champions League. Bij winst op Benfica (woensdagavond, 21.00 uur) zijn de laatste zestien bereikt, en dat al na vier speelrondes.

Maar winnen in Lissabon is natuurlijk niet vanzelfsprekend. Liggen de achtste finales voor het grijpen? "Ik denk het wel", zegt Ten Hag dinsdag op de persconferentie. "We hebben een kans waar we voor moeten gaan. We spelen tegen een goede tegenstander, maar het is mogelijk."

'We leven bij de dag'

Ajax kan bovendien een Europese primeur pakken, de Amsterdammers wisten zich nog nooit al na vier wedstrijden te verzekeren van Europese overwintering. Maar Ten Hag heeft weinig op met die statistiek.

"Ik houd me nooit bezig met als en indien, we moeten bij de dag leven en ons voorbereiden op een wedstrijd tegen een goede tegenstander."

Benfica maakte het Ajax erg lastig in de Arena, pas in de blessuretijd viel de bevrijdende goal na een uithaal van Noussair Mazraoui. Na de slijtageslag in Amsterdam verloor Benfica echter twee competitiewedstrijden.

"Dat zegt dat ze in een negatieve spiraal zitten", aldus Ten Hag, "maar we hebben gezien dat het een heel goede ploeg is. Er liggen wel mogelijkheden. Als wij ons positiespel spelen, kunnen we ze in de problemen brengen."

'We moeten op ons best zijn'

Ook Daley Blind realiseert zich wat Ajax kan bereiken. "Er ligt een grote kans, maar we zullen op ons best moeten zijn om de drie punten te pakken. Als we goed spel laten zien, kan het een mooie avond worden."

Het zou geweldig zijn voor het Nederlandse trainersgilde als Marcel naar Sporting komt.

Erik ten Hag over Marcel Keizer

Blind speelde afgelopen seizoen met Manchester United in Estádio da Luz. "We mogen ze zeker niet onderschatten en moeten heel geconcentreerd zijn."

Blind hoopt dat Ajax zelfverzekerd voor de dag komt. "Het begint met durf. Je moet voorbereid zijn en uitgaan van je eigen kwaliteiten. Durf speelt daarin een grote rol."

Ten Hag over voorganger Keizer

In de Portugese sportkranten is niet alleen aandacht voor de huidige Ajax-trainer, ook Ten Hags voorganger Marcel Keizer is onderwerp van gesprek. Keizer is benaderd door Sporting Portugal, de club van Bas Dost en Luc Castaignos.

Een Portugese journalist vroeg Ten Hag naar de mogelijke komst van Keizer naar Portugal. "Het zou geweldig zijn voor het Nederlandse trainersgilde. En geweldig voor hem, want hij verdient het ook."

Keizer naar Sporting? 'Zou goed zijn voor het Nederlandse trainersgilde'

Stand groep E

Club Duels-pnt Doelsaldo
1. Ajax 3-7 5-1
2. Bayern München 3-7 5-1
3. Benfica 3-3 3-5
4. AEK Athene 3-0 2-8

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl