In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Politieagenten aangevallen door uitgaanspubliek in Veldhoven

Een groep van ongeveer 15 jongeren heeft vannacht twee politieagenten aangevallen in het centrum van Veldhoven. Dit gebeurde toen de agenten een 18-jarige man uit Eindhoven wilden aanhouden voor belediging.

De politie was opgeroepen omdat er al enkele opstootjes waren geweest bij een horecagelegenheid. Toen de agenten de jongeren op straat wilden aanspreken, werden ze uitgescholden. De groep van ongeveer vijftien man keerde zich tegen de agenten toen ze een van de jongens wilden aanhouden.

Een aantal jongemannen probeerde die aanhouding te voorkomen. De agenten werden ingesloten, geduwd en geslagen. Ze voelden zich zo in het nauw gedreven door de groep, dat ze hun wapenstok gebruikten. Nadat meer politie-eenheden arriveerden, kon de groep uiteindelijk op afstand worden gehouden. Daarna keerde de rust terug in de straat.

Beelden van omstanders

De politie doet onderzoek naar de groep. Er zijn beelden van beveiligingscamera's veiliggesteld. Die worden bekeken om de identiteit van de jongeren die betrokken waren bij de ongeregeldheden te achterhalen en de verdachten aan te houden. De politie geeft het dringende advies aan degenen die zich misdragen hebben om zich te komen melden.

Ook zijn er door omstanders opnames gemaakt. De politie vraagt mensen die filmden om die beelden te delen, schrijft Omroep Brabant.

Advertentie via Ster.nl