Dries Mertens na een van zijn drie goals tegen Empoli

Mertens steelt show met hattrick bij ruime zege Napoli

Napoli heeft in de Serie A een ruime zege geboekt op het laaggeklasseerde Empoli. Mede dankzij drie doelpunten van Dries Mertens won Napoli thuis met 5-1.

Lorenzo Insigne opende de score na negen minuten en gaf ook de assist bij het eerste doelpunt van Mertens. Met een schot in de verre hoek opende de Belgische aanvaller zijn doelpuntrijke avond.

Na rust, vijf minuten nadat Empoli via Francesco Caputo wat terug had gedaan, bracht Mertens met een prachtige boogbal in de verre hoek de marge weer op twee.

Op aangeven van oud-PSV'er Mertens maakte oud-Ajacied Arek Milik er in de laatste minuut van de officiële speeltijd 4-1 van met een intikker. Nog was het niet gedaan, want na een diepe pass van Insigne omspeelde Mertens de keeper om daarna beheerst af te ronden.