Mark Diemers (rechts) trefzeker vanaf de stip

Fortuna Sittard bekert verder na lastige avond in Nijmegen

Fortuna Sittard had zijn handen vol aan NEC, maar bereikte toch de achtste finales van de KNVB-beker. Lars Hutten zorgde vlak voor tijd voor de beslissing in Nijmegen: 2-3.

NEC had wat goed te maken na de 1-5 zeperd tegen TOP Oss in de competitie en begon sterk aan het duel. Terry Lartey-Sanniez schoot na twintig minuten hard via de onderkant van de lat raak.

Terry Lartey-Sanniez viert zijn treffer tegen Fortuna Sittard

Lang kon de ploeg van trainer Jack de Gier niet genieten van de voorsprong. Nog in dezelfde minuut vloerde NEC-verdediger Josef Kvida Lazaros Lamprou in de zestien. Mark Diemers benutte de toegekende penalty.

Het verschil tussen de eerste- en eredivisionist bleek gering. Sven Braken bepaalde de ruststand op 2-1 en na de pauze schoot Joey van den Berg op de paal. Finn Stokkers trok vervolgens de stand weer gelijk.

Lamprou trof even later de lat, waardoor een verlenging het meest waarschijnlijke scenario bleef.

Die kwam er uiteindelijk niet, want Lars Hutten besliste vijf minuten voor tijd het treffen. Het daaropvolgende slotoffensief van NEC leverde namelijk niets op.