AS Trencín-trainer Ricardo Moniz doceert aan de vooravond van het duel met Feyenoord
NOS Voetbal

Moniz stapt op bij Trencín: 'Er zijn belachelijke dingen gebeurd'

Ricardo Moniz is niet langer trainer van de Slowaakse club AS Trencín. Hij heeft op eigen initiatief zijn contract ingeleverd en de reden is opvallend.

"Soms heb je te veel succes voor de Slowaken", reageert de 54-jarige coach cryptisch op zijn vertrek. "Ik kwam hierheen met een speelstijl waarbij we veel druk geven, pressie op de bal uitoefenen en agressief spelen. Maar daar kregen we kaart na kaart voor."

Trencín ontving een recordaantal rode kaarten. Moniz: "Er zijn belachelijke dingen gebeurd. Daar heb ik me de eerste speelronde al over uitgesproken en daar werd ik toen voor geschorst."

Die schorsing zou teniet gedaan worden als de club een flinke som geld zou betalen. "Het is bekend dat er hier onzuivere praktijken zijn. Dat heb ik gezegd en de scheidsrechters voelden zich toen aangesproken. Sindsdien is het gevecht met hen nooit gestopt. Dat schaadt de club nu en daarom stop ik."

Moniz ging deze zomer aan de slag bij AS Trencin, dat onder zijn leiding verrassend Feyenoord de baas was in de voorronde van de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl