Xander Bogaerts (links) viert de zege op de Dodgers met Mitch Moreland en Brock Holt
NOS Sport

Boston Red Sox nog een zege verwijderd van MLB-titel

Boston Red Sox heeft de vierde wedstrijd in de World Series met 9-6 gewonnen van Los Angeles Dodgers. De bezoekers keken in Dodger Stadium in Los Angeles kort voor het einde van de wedstrijd nog tegen een 4-0 achterstand aan, maar wisten die in de laatste drie innings om te buigen.

In de achtste inning stond werper Kenley Jansen een homerun toe en mede daardoor konden in het slot van de wedstrijd negen punten worden binnengelopen door de Red Sox.

Napraten over bizarre derde wedstrijd

Vooraf werd in Amerika nog veel nagepraat over de bizarre derde wedstrijd die 7 uur en 20 minuten en 18 innings had geduurd, ofwel twee hele wedstrijden. De wedstrijd duurde zelfs langer dan de volledige World Series van 1939.

Nog nooit werd er in de play-offs zo lang gehonkbald als vrijdagnacht. Liefst 46 spelers kwamen in actie, normaal begint een duel met 18 man.

Die 46 spelers deden bizarre dingen: werpers die eigenlijk helemaal niet in actie moesten komen, gooiden toch, spelers die simpele vangballetjes altijd hebben misten en spelers die al lang geblesseerd van het veld hadden gemoeten, speelden alsnog de wedstrijd uit. De spelers van de Dodgers hingen bananen aan de reling van hun dug-out. Om maar te zeggen: deze pot was bananas, krankzinnig.

Gevolgen

De marathonpartij had gevolgen: Bostons manager Alex Cora had zoveel werpers gebruikt in de marathonpartij dat hij geen idee had wie hij een halve dag later als starter de heuvel op zou sturen.

Het werd de linkshandige Eduardo Rodriguez. Hij kreeg vier punten tegen en de Dodgers leken op weg naar de tweede thuiszege en een gelijke stand in de World Series (2-2).

Basketballegende Kobe Bryant las voor het duel de opstellingen van de Dodgers en de Red Sox op

Voorsprong LA

Het leek erop alsof de Red Sox voor de tweede avond op rij aanvallend in toom werden gehouden. Dat gold overigens ook voor de aanval van Los Angeles: pas in de zesde inning kwamen er honklopers in scoringspositie (tweede honk of verder).

Het eerste punt voor de Dodgers, gemaakt door Justin Turner, kwam er overigens pas na een fout van de Red Sox. Een aangooi van catcher Christian Vázquez miste het eerste honk en Turner scoorde.

Yasiel Puig juicht na zijn homerun tegen Boston Red Sox

De Cubaanse buitenvelder Yasiel Puig sloeg daarna een homerun met twee man op de honken. Zijn driepunter gaf Los Angeles een ongekend ruime 4-0 voorsprong in deze finale.

Jansen in actie

Daarna deden de Red Sox iets terug met drie punten in de zevende inning. In de achtste inning moest Kenley Jansen die voorsprong vasthouden. De werper kon tot nu toe nog niet zijn stempel op de World Series drukken.

De eerste twee wedstrijden bleef de closer, één van de allerbeste in Amerika, aan de kant omdat zijn team geen voorsprong had en in de derde wedstrijd mocht de speler van het Nederlands team een 1-0 voorsprong verdedigen in de achtste en negende inning maar dat lukte niet.

Kenley Jansen links ziet lijdzaam toe hoe Steve Pearce de honken rondt na zijn homerun

Zaterdagnacht had de 31-jarige Curaçaoënaar weer geen topavond: eerste honkman Steve Pearce sloeg een homerun voor de gelijkmaker: 4-4. Jansen kreeg vervolgens de blown save, een verpeste winstkans, op zijn naam.

Zelfs president Donald Trump, die dezer dagen toch gewichtiger zaken aan zijn hoofd heeft, vond daar wat van.

Negende inning Dodgers

Boston pakte door en scoorde in de negende en laatste inning vijf punten. Xander Bogaerts sloeg als slot nog het laatste punt binnen voor Boston met zijn tweede honkslag van de avond.

Kiké Hernández deed nog iets terug voor de Dodgers en sloeg in de negende inning nog een homerun voor LA waardoor de ploeg nog twee punten kon binnenlopen en de eindstand uiteindelijk op 9-6 werd bepaald.

Vijfde wedstrijd

De vijfde wedstrijd is zondagnacht in Los Angeles. Boston kan de negende titel in de teamgeschiedenis pakken en de vierde in de laatste 15 seizoenen. De Dodgers moeten winnen om een zesde wedstrijd in Boston af te dwingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl