In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Baasje gevonden van kitten die met koerier op stap ging

De eigenaar van de kitten die bij een koerier in de auto was geklommen, is gevonden. Dierenartsenpraktijk De Meierij in Sint-Oedenrode riep via Facebook op mee te helpen zoeken naar het baasje. Het bericht is meer dan 17.000 keer gedeeld.

Het was niet duidelijk waar het gemarmerde katertje van vier maanden oud aan boord was geklommen. Dat kon overal op de ruim 700 kilometer lange bezorgroute van gisteren zijn geweest. De koerier had namelijk negen provincies aangedaan.

In Brabant ontdekte de man dat het diertje achter in de witte bestelbus zat. Daarna heeft hij contact opgenomen met de dierenartsenpraktijk. Omdat het katje niet gechipt was, kon de arts de eigenaar niet achterhalen.

Asten

Het blijkt dat de kitten thuishoort in Asten, ruim 40 kilometer van de dierenartsenpraktijk. De eigenaar heeft zich bij de praktijk gemeld en wist precies van welk bedrijf de koerier was. "Zo weten we ook zeker dat het om het echte baasje gaat", zegt dierenarts Saskia Geelen.

"Het broertje van de kitten mist hem heel erg; de koerier en de eigenaar gaan er voor zorgen dat ze snel weer bij elkaar zijn."

Advertentie via Ster.nl