NOS Voetbal

'Vriendenploeg' Ajax staat voor sleutelduel: 'Cliché, maar het is wel zo'

Ten Hag over Benfica: 'Het is een cliché, maar dit is een sleutelwedstrijd'

Vol goede moed en als trotse koploper van poule E treedt Ajax dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena aan tegen Benfica in de Champions League. De Amsterdammers willen een belangrijke slag slaan. Een zege op de Portugezen zorgt immers voor een riante voorsprong van vier punten op de nummer drie.

En dus kan het naderende duel als een sleutelwedstrijd worden gezien. "Het is een cliché, maar dat is wel zo", vertelt Ajax-trainer Erik ten Hag op de persconferentie maandag. "Je moet je thuiswedstrijden winnen, daar gaan we voor."

"Als een gelijkspel het maximaal haalbare is, dan moet je dat omarmen. Maar we zullen voor de winst gaan, dan staan we er heel goed voor."

Vriendenploeg

De prestaties van Ajax in de Champions League mogen bewonderenswaardig worden benoemd. Hakim Ziyech ziet dat Ajax met iets moois bezig is. "Ja, dat zijn we zeker. Het seizoen is nog lang, maar we zijn op de goede weg om iets bijzonders neer te zetten."

Ziyech voelt dat 'vriendenploeg' Ajax aan iets bijzonders bezig is

Daarnaast stralen de Amsterdammers veel plezier en bravoure uit. Zowel op het veld, als daarbuiten. Het lijkt een hechte vriendenploeg. "Dat is niet alleen van de buitenkant, dat is echt zo", antwoordt Ziyech desgevraagd. "Iedereen kan goed met elkaar opschieten en heeft veel voor elkaar over."

Dat kan leiden tot een zeer succesvol, Europees jaar. Heerst er een nu-of-nooit-gevoel? "Nationaal gezien is het best lang dat de club geen prijzen heeft gepakt. Internationaal hebben we twee jaar geleden ook wat neergezet. Maar het gevoel van 'nu of nooit' is er wel", aldus de creatieve spelmaker van Ajax.

"We willen spelen om de prijzen. Of dat morgen begint? Dat is al begonnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl