NOS Voetbal

Frankrijk klopt Duitsland en is bijna zeker van groepswinst

Frankrijk buigt achterstand om tegen Duitsland

Frankrijk zit op rozen in groep 1 van divisie A in de Nations League. De wereldkampioen versloeg Duitsland met 2-1.

Na de 3-0 nederlaag tegen het Nederlands elftal lag het hoofd van de Duitse bondscoach Joachim Löw op het hakblok. Hij beloofde beterschap na het desastreus verlopen WK, maar zag de druk alleen maar toenemen.

In het Stade de France in Saint-Denis tankte Die Mannschaft met name in de eerste helft weer wat zelfvertrouwen. Löw wijzigde zijn elftal op vijf plekken, met Leroy Sané als meest prominente nieuweling.

Joshua Kimmich bespringt Toni Kroos na zijn goal

Zijn aanwezigheid sorteerde effect, want Sané bleek onder meer betrokken bij de openingstreffer.

Een voorzet van de linkspoot belandde in de zestien op de arm van Presnel Kimpembe. De gemakkelijk toegekende penalty werd benut door Toni Kroos.

Timo Werner en Matthias Ginter waren dicht bij een tweede Duitse goal, maar doelman Hugo Lloris voorkwam erger voor de Fransen.

Aan de andere kant zorgde Kylian Mbappé voor de meeste dreiging. Zo kwam hij een teenlengte tekort bij een pass van Antoine Griezmann en stuitte hij kort na rust op Manuel Neuer.

Antoine Griezmann viert de 1-1 tegen Duitsland

De wereldkampioen werd sterker en kwam via Griezmann langszij. Hij kopte een voorzet van Lucas Hernández tegen de touwen.

Tien minuten voor tijd legde scheidsrechter Milorad Mazic de bal opnieuw op de stip, na een vermeende overtreding van Mats Hummels op Blaise Matuidi. Griezmann knalde raak en besliste daarmee de wedstrijd.

Oranje

Frankrijk heeft nu zeven punten in groep 1 en is bijna zeker van groepswinst. Alleen het Nederlands elftal, dat op drie punten staat, kan nog roet in het eten gooien.

Al zal het dan volgende maand in Rotterdam wel moeten winnen van de wereldkampioen en vervolgens minimaal een punt pakken in en tegen Duitsland.

Löw en zijn ploeg sprokkelden tot nu toe slechts een punt en moeten vrezen voor degradatie uit de Nations League. Oranje kan bij twee nederlagen ook nog het kind van de rekening worden.

Löw: 'Deze nederlaag voelt anders dan tegen Nederland'

Het nietige Gibraltar zegevierde in divisie D voor de tweede keer op rij. Na Armenië (0-1) kreeg dit keer Liechtenstein klop (2-1). Daardoor is groepswinst nog altijd mogelijk.

Overige uitslagen Nations League

Divisie Wedstrijd Uitslag
B Oekraïne-Tsjechië 1-0
B Ierland-Wales 0-1
C Noorwegen-Bulgarije 1-0
C Slovenië-Cyprus 1-1
D Kazakhstan-Andorra 4-0
D Letland-Georgië 0-3
D Armenië-Macedonië 4-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl