Sparta juicht na de 3-0 van Mohamed Rayhi

Sparta en Go Ahead maken geen fout, FC Twente loopt averij op

In de eerste divisie zijn Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam zondag door een thuiszege op gelijke hoogte gekomen met Almere City, dat vrijdag bij FC Volendam met 2-2 averij opliep.

Go Ahead nam pas laat afstand van Roda JC (3-0). Paco van Moorsel, die eerder de lat raakte, scoorde vanuit een lastige hoek, waarna Thomas Verheydt de 2-0 binnenkopte en de assist gaf bij Van Moorsels 3-0.

Sparta

Sparta was SC Cambuur met dezelfde cijfers de baas. Lars Veldwijk had voor rust een fiks aandeel in de 1-0 (al gaf David Sambissa van Cambuur het laatste tikje) en hij benutte de penalty na een charge van Kevin Schindler op Ilias Alhaft. Na de pauze strafte Mohamed Rayhi geschutter in de Friese defensie af met de 3-0.

Sparta heeft dit seizoen alle vijf de thuiswedstrijden nog gewonnen.

Tom Boere baalt

FC Twente

FC Twente had ook op twintig punten kunnen komen, maar het verloor in eigen huis van MVV. Het werd 1-0 voor de Limburgers. Anthony Van den Hurk maakte de enige goal.

Van den Hurk kopte fraai raak uit een scherpe voorzet van Marnick Vermijl. Jari Oosterwijk was daarna dicht bij de gelijkmaker. Hij tikte de bal in de 68ste minuut met zijn hak tegen de paal. In de tachtigste minuut raakte ook ploeggenoot Tom Boere met een schot de paal.